Om oss

Jag, Maria Alveryd Hammarlund, studerade Hotel och Restaurang Management, vilket inkluderade kockexamen på SITC Tête de Ran, Neuchâtel, Schweiz.

Allt började på Primör i Malmö som lärling i köket, sedan bara fortsatte inspirationerna, med restaurang Pauli i Malmö. som lärling i köket på 80-talet. På helger när jag gick i skolan i Schweiz jobbade jag på en kinarestaurang i Neuchâtel.

Efter examen fick jag jobb hos Orientexpressens tåg Venice-Simplon-Orientexpress och deras dåvarande kryssnings fartyg. Efter kryssningsfartyget for jag till Amerika och började jobba för ett kinesiskt restaurang koncept.

Från Amerika till Thailand: Food and Beverage manager i Chang-Mai och Bangkok, blev sedan erbjuden ett jobb med Orientexpressen i Burma, Road to Mandalay – som hotell chef.

Jag har också provat på att vara en ”Mystery shopper” på hotell som Hyatt, Four Seasons, Holiday-Inn runt om i världen. Jag fick bo som kund och betygsätta mat, boende och allt runt omkring. Här i Sverige har jag varit restaurang chef i Ekolskrog, Bålstad och jobbat för Fazer Amica i Uppsala.

Jag har varit runt och fått massor med influenser från olika håll i världen. Jag älskar att laga mat, en stor del av välbefinnande kommer från maten.

Nu, nu har jag gjort allt jag ville göra, förutom att laga mat till privatpersoner!