Vårt koncept

Många tycker att det tar för mycket på krafterna att få ihop en måltid som är vällagad, fräsch och god. Tiden räcker inte till! Vi kommer hem till er med maten och lagar den i ert kök, så ni har middagen förberedd måndag till fredag (prenumerationerna löper från 3 till 7 dagar i veckan). Det enda ni behöver göra själv är att värma maten i ugnen, i mikron eller på spisen. En del ingredienser behöver blandas i sista minuten för att behålla sin fräschör, men då finns allt skuret och färdigt i burkar.

För barnfamiljer är det speciellt körigt med hämtning till och från sport och andra aktiviteter. Det kan vara skönt att komma hem till lagad middag de dagarna i veckan detta inträffar. Då kanske det räcker med mat för 3 dagar i veckan.

Många av våra kunder beställer extra portioner som de tar med sig som matlåda till jobbet. Då får de en god näringsberikad lunch till ett billigt pris.

Rörelsehindrade och äldre tycker ofta att det är jobbig i köket. Många tycker det är tråkigt och tappar därför matlusten. När vi kommer hem och lagar maten blir det både sällskap och mat som smakar. Många gånger föreslås det maträtter som är efterlängtade, då lagar vi gärna den.

Skulle ni vilja ha mat lagad från egen meny så går det också bra, vi diskuterar det när vi möts. Vi lagar all mat från grunden och använder så mycket som möjligt säsongen och lokala råvaror. Främst inriktar vi oss på mat med lite fett, men är det så att ni tycker om smör och grädde är det inget hinder för oss, vi anpassar oss efter era behov.
Ni väljer hur långt ni vill ha maten förberedd och för hur många dagar. Vill ni bara värma eller koka potatisen själv? Kanske vill ni själv snabbt steka färdigt fisken eller bara sätta den i mikron och trycka på knappen.

MariasMiddag erbjuder också hjälp med festmåltider, cocktails, examens- och middagsbjudningar, tårtbuffé, en trevlig helgmiddag med goda vänner eller en romantisk supé för två. Hemma hos er kan vi laga mat för så många ert kök tillåter.
Vill ni själv planera menyn och laga maten men behöver en hjälpande hand kan det också ordnas. Marias Middag erbjuder er god, nyttig och varierad mat. Ni blir befriad från matbekymmer och kan använda er tid till annat.

FRÅGOR & SVAR

Kan jag beställa mat måndag till torsdag eller tisdag till fredag? Ja, ni kan blanda som ni vill. Men det mest ekonomiska för er är att ta minst fyra dagar i veckan (se priser). Ni kan också beställa varannan vecka, eg. jämna eller ojämna veckor.

Vad händer om jag är allergisk mot något som serveras? Ni berättar för oss vad ni har för allergier eller dieter och så ändrar vi så det stämmer överens med er.

Kan jag göra mina egna menyer? Det går utmärkt. Det kan vi prata om när vi träffas.

Det låter som det är bara nyttigheter, jag tycker om att använda smör och grädde i maten! Maten jag lagar är oftast på matlagnings grädde och rapsolja och en liten klick smör ibland för smakens skull. Men, är det så att ditt hem vill ha fet grädde och smör så lagar jag gärna det. Men, är det så att du vill ta bort allt fett, så kan jag göra det också. Detta pratar vi om när vi möts.

Vad händer om jag vill säga upp prenumerationen? Prenumerationen löper månadsvis, är det så att ni behöver avbryta prenumerationen av någon anledning så görs det med 4 veckors varsel. Är det så att ni åker bort, lagar vi antingen mat som ni kan frysa in under tiden ni är borta, eller vattnar blommor, städar kyl och frys, fläkt eller något liknande.