Menyer

Vår/Sommarbuffé

Örtmarinerad fläskytterfilé (kall)

 Smör och persiljesvängd färskpotatis

En varm ört och gräddsås 

Ugnsgrillade primörer 

Citron svängd grön sparris

 Röklax på en krispig sallad med senapsdressing

  Paj med Västerbottenost och syrad rödlök

 Fräsch sallad med rostade solrosfrön och en vinegrette

Bröd, smör, brietårta och hårdost

***

 Rulltårtsbakelser med jordgubbar och lemoncurdgrädde

***

Astas Vinkälla föreslår;
Aperitif
: Champagne Carte d`or 77679-01 326:-

100% Chardonnay. En härlig doftkavalkad av päron, citrus & grönska.

Smaken är frisk och fräsch med toner av citrus och mineraler.

alternativt; Cava Marrugat Grand Reserva -07 76323-01 99:-

Rött vin: Cuveé Rouge 74131-01 94:-

Vinet är gjort på Syrah, Duras, Braucol & Merlot. Doften är varm och behaglig med toner av röda bär, lakrits & viol.

Ett medelfylligt vin med ett sammetslent avslut.

Vitt Vin: Mieria 70002-01 109:-

Geuwrtztraminer & Muscat i en härlig blandning. Doften är något parfymerad med toner av lime.

Med smak av sommar är detta ett ypperligt vin att avnjuta som det är, med bär eller till Marias supertrevliga sommarbuffé

 ——————————–

Italiensk meny 

Kalkon Tonnato

***

Pasta med Vongole

***

 Vinbräserad Parmaskinkslindad oxfilé med Parmesanpolenta
Citron svängda haricots verts 

*** 

Tiramisu